Cel mai recomandat mod prin care sa transmitem o informatie in mediul online, ar fi prin continutul video.

Statisticile arata cum 300 de ore de video sunt urcate pe Youtube in fiecare minut. In plus, 78% din informatiile pe care le primeste creierul uman sunt transmise prin intermediul ochilor.

De ce ar trebui sa ne intereseze aceste statistici? Ei bine, utilizatorul de internet e dispus sa vizioneze un video, sa interactioneze si sa-l distribuie mai departe, daca acesta este realizat intr-un mod cat mai interactiv.

Axarea pe un  continut video de calitate ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine incearca sa-si dezvolte cat mai rapid proiectele.

Oricine vrea un continut video de calitate, trebuie sa-si puna mai intai cateva intrebari importante pentru a-si putea indeplini obiectivele.

De la continut video educational, informativ, motivational sau promotional, trebuie sa ne decidem ce si cum sa reprezentam subiectul.

Continutul video de calitate trebuie realizat dupa mai multi factori, cum ar fi:

 

  1. Acuratetea informatiilor

Trebuie sa ne asiguram de la inceput ca atunci cand vrem sa tratam un subiect ca facem o cercetare amanuntita. Aceasta ne va ajuta sa transmitem mai departe informatii utile utilizatorului.

Orice incercare de manipulare a informatiilor poate fi grav pedepsita de catre utlizatorii mai experimentati ce sunt buni cunoscatorii ai subiectului abordat in video.

  1.  Video-uri cat mai interactive

Trebuie sa avem grija sa realizam video-uri in care informatia e prezentata in diferite moduri. De la un narator bun, clipuri reprezentative si o lungime adecvata. Trebuie sa tinem cont ca utilzatorul tine neaparat ca tu sa-i transmiti un mesaj interesant intr-un timp cat mai scurt.

  1. Tratarea unor probleme sociale

Un sfat de la specialisti, ar fi ca utilizatorii cauta continut video ce le poate raspunde la intrebari ce-i preocupa. Oamenii in general sunt preocupati de subiecte precum spiritualitatea, sanatatea, educatia, etc.

Dupa cum face si Hope Discovery, posteaza regulat continut educational video pe aceste teme, pentru ca utilizatorul sa fie intampinat de o platforma cu o informatii utile.

  1. Platforma utilizata

Unde sunt potentialii nostri vizitatori? Trebuie sa ne punem aceasta intrebare cand dorim sa punem continutul video pe internet. In functie de publicul nostru tinta, trebuie sa alegem o platforma pe care ne putem impartasi cu usurinta proiectele.

De la Youtube, Facebook, InstagramTV etc, trebuie sa stim ca este bine sa fim cat mai flexibili si prezenti pe mai multe platforme. Aceasta prezenta este importanta  pentru a putea capta mai multe segmente de public si a beneficia de avantajele fiecarei platforme.

  1. Fii cat mai original

Un sfat destul de auzit in orice domeniu, dar ati fi surprinsi cat de multe  video-uri sunt copiate de alti utilizatori. Trebuie sa ne axam pe realizarea unui continut video cat mai bine pus la punct, cercetare amanuntita a nevoilor utilizatorilor si transmiterea informatiilor intr-un mod cat mai placut.

In general, nu trebuie sa va faceti griji ca cineva v-ar putea fura din continut, deoarece majoritatea platformelor au reguli destul de dure cu cei care incearca astfel de lucruri.

 

Desi par niste sfaturi destul de generale, veti vede ca aplicarea lor cu regularitatea va va aduce in atentia utilizatorilor de internet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.